Justin Trudeau megszavaztatja, jajj, a szívünk odavan

A liberális, magát bárhol és bármikor szívesen feministának valló, szívdöglesztő kanadai miniszterelnök Justin Trudeau

Justin Trudeau, Kanada miniszterelnöke (Kép: Getty Images)

... nemrég arról is beszélt Washingtonban, hogy több férfi feministára lenne szükség ahhoz, hogy több nő tölthessen be vezető pozíciót. Nemrég arról is beszélt, hogy a fiait is feministának neveli, és tény, hogy sokszínű kormányának felét női miniszterekből állította össze:


Közzétette: Justin Trudeau – 2015. november 4.


Nos, szóval  Justin Trudeau mielőtt még Washingtonba utazott, hogy megmutassák, milyen is egy állami rongyrázó estély a szabad világban:

Úgynevezett state dinner (Kép: Getty Images)

 

Erről van szó, hát van náluk coolabb két férfi? Nincsen.

Obama elnökkel Washingtonban (Kép: Getty Images)

Na tehát Trudeau a nemzetközi nőnap alkalmából kedden bejelentette, hogy a következő bankjegycserénél a királynő, és egy névtelen női vegyész alakja után elérkezettnek érzi az időt, hogy egy arra érdemes kanadai nő is felkerüljön az ország fizetőeszközére. 

Itt jelenti be, nézzétek, itt is jól mutat:


Ennek érdekében úgy döntöttek, hogy a jegybank oldalán megszavaztatják, kit érjen az a tisztesség az 1991 előtt elhunyt, életük során valamilyen kiemelkedőt alkotó nők közül, hogy első kanadaiként szerepeljenek bankjegyen.


Trudeau eddig is nagy kedvencünk volt, ez a pandás kép különösen jól sikerült, 


Today I had the pleasure to unveil the names of The Toronto Zoo's panda cubs! Say hello to Jia Panpan et Jia Yueyue!J’...

Közzétette: Justin Trudeau – 2016. március 7.

de azért ne felejtsük el, hogy akármekkora pojáca is, ezt a feminista dolgot bizony jól csinálja.

Erről jutott eszünkbe, hogy

Magyarországon 1951 óta nem szerepel női portré egyetlen bankjegyen sem. 

Ő volt az utolsó nő magyar bankjegyen, ha a női princípiumot dicsőítő "Anya gyermekével"-t nem számítjuk, és soha, egyetlen magyar nő sem érdemelte még ki, hogy eképpen ismerjék el életművét. Akárcsak a női szobrok zöme, a pénzeken szereplő nők is humán dekorációk voltak csupán:

Nő sarlóval és búzakalászokkal. Innen: Wikipédia

 
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.