Barbie nőiesebb, mint valaha!

Mostantól bárki hasonlíthat egy Barbie babára. Illetve most már lesz olyan Barbie, ami hasonlít egy élő nőre - számolt be a hírről a Time.

A Mattel ma mutatta be három új babáját, melyeket továbbiak követhetnek. Lesz a korábbiaknál nőiesebb alakú, alacsony, magas figura is. Az új kollekciót hamarosan 7-féle  bőrszínű, összesen 22 szemszínű, és 24 különböző frizurájú babával bővítik tovább. 

A nők megunták, hogy lányaik irreális képhez igazodjanak

A lépés talán meglepő, de várható volt, miután Barbie hús-vér lányokról mintázott húga, Lammily, akinek olyanok testarányai, mintha csak egy átlagos fiatal nő lenne, őrületes siker volt a neten, míg a Barbie gyártóját sorozatban támadták amiatt, hogy  a testkép, amit a babákkal kívánatossá tesznek, nem valóságos, és már kora gyermekkorban azt sugallja a lányoknak, hogy a hús-vér nők nem szépek. 

Nyilván nem kizárólag a világ legnépszerűbb babája miatt van egyre több táplálkozási zavarral küzdő kislány és nő, de a gyártó lépése, a babák realitások felé közelítése - pláne a tavalyi emlékezetes baklövés után - már nagyon időszerű volt. 

A felnőtteket mintázó babákkal a gyerekek egy elképzelt jövőt játszanak el, és bár a képzelet határtalan, a sokszínűség, sokféleség megjelenítése mindenképp okos lépés volt a gyártótól. 

Az új figurákhoz ugyanis sokmindenből újat készítenek, és az is növelheti a bevételeket, hogy a régi modellek ruhái és cipői például nem (mind) jók az újakra.

Kép: Mattel


Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.