Ettől megy tönkre a házasság intézménye??!

Találós kérdés: Mi az ami Modi indiai miniszterelnök kormánya szerint „tönkreteszi a házasság intézményét"?

Na jó, ezt úgysem találjátok ki. A házasságon belüli nemi erőszak büntethetősége.

Indokolni is tudták: az indiai kormány szerint azért van ez így, mert a vallási meggyőződéssel, a társadalmi szokásokkal és a társadalom gondolkodásmódjával ellentétes lenne büntetni a házasságon belüli nemi erőszakot.

India éppen arról híres az utóbbi években, hogy egyáltalán nem okoz gondot, vagy társadalmi feszültséget a nők elleni nemi erőszak.  Aminek okai amúgy a szegénység, a vallási meggyőződés, a társadalmi szokások és a társadalom gondolkodásmódja.

A világon egyébként a legtöbb nyugati ország már hosszú évtizedek óta nem tűri a házastárs megerőszakolását (sem). Magyarországon 18 éve, Törökországban tíz éve, Bolíviában pedig csak két éve büntethető a házasságon belüli nemi erőszak.

Kína, Afganisztán, Pakisztán és Szaúd-Arábia Indiához hasonlóan máig nem rendeli büntetni a házasságon belüli erőszakot.

Modi egyébként éppen a nők elleni erőszak megfékezésének ígéretével kampányolt, augusztusban még vécéépítési programot hirdetett a nők védelmében. Mármint hogy idegenek ne erőszakolják meg őket, amint a dolgukat végezni igyekeznek. Az otthoni erőszakkal ezek szerint nincs gondja.

via The Wall Street Journal

További nőkkel kapcsolatos híreket, érdekességeket találsz a feminfo facebook oldalán. Tetszik?