Dödökézés az év WTF interjújában

A TV2-ről ismert riporter, majd baba-mama újságíróvá avanzsált Hadas Kriszta olyan kérdéseket tesz fel Dobrev Klárának az Origón ma megjelent interjújában, amelyek alákérdezésnek ostobák, ha pedig komolyan gondolta, az még rosszabb. A cím a saját gyermeke által bilincsbe vert Ferencről a legkevesebb.

Eddig azt hittük, ilyen legfeljebb csak magánbeszélgetésekben történik meg, de nyilvánosság előtt nem lehet így beszélni egy várandós nővel. Aki nem mellesleg pénzügyjogot tanít az ELTE-n, és egy egészen komoly vállalkozás, az Altus Zrt. vezérigazgatója. Elképzelésünk sincs, hogyan történhetett az, hogy egy tapasztalt újságíró ilyen tökéletesen kimaxolja a hogyan ne készíts interjút tankönyv női vezetőkkel kapcsolatos fejezetét, de sikerült egy füst alatt az apákat is totál életképtelen balfékeknek beállítania.

Hadas rögtön az elején belecsapott a lecsóba. Legfontosabb kérdésként megérdeklődte, hány hét múlva szül várandós interjúalanya, Dobrev Klára, majd betolta, hogy 40 felett senki, de értitek, SENKI sem szül azért gyereket, hogy aztán visszarohanjon dolgozni, és másra hagyja a magzatát. Úgyis meggondolja majd, ha kezében a gyerek, a riporter ezt jobban tudja. De persze vezető pozícióból könnyen lehet ugrabugrálni, Klárának nem olyan az élete, mint az átlag magyar anyának.

De a java csak ezután következett:

„Nehezen tudom elképzelni, hogy Gyurcsány Ferenc hónapokig otthon dödökézik a babával. Nem egy otthonülő típus. Arról nem is beszélve, hogy szoptatni még ő sem tud.”

Dödökézik.

Egy apa nyilván csak erre képes, és persze minek az olyannak gyerek, aki nem szoptatja. Ugyan mi köze hozzá bárkinek, hogy Dobrev Klára szoptatja és ha igen, meddig szoptatja majd a kis Gyurcsány Marcit??

Hát úr-is-ten.

Nem szoptatja óránként, milyen anya az ilyen. A férjére bízza? Ferenc gyesre megy?! Hát nem fogja tudni életben tartani szegény bébit. Egy férfi?! Es egyébként is, Ferenc nem az az otthonülő típus! Dobrev Klára nyilván olyan típus, azért vezérigazgatóskodik, meg pénzgyügyjogászkodik.

Még azt is felrója, hogy hogy PR-szempontból "rosszkor fogant" a gyerek, bár a bölcs riporter deklarálja, hogy indokolhatja az időzítést, hogy ha kampányidőszakban születik, se apja, se anyja nem lett volna szegény gyereknek. Hát így csak anyja nem lesz.

Innen már rákanyarodik a lényegre. Ja nem, a családra. Mert mi mást is lehetne kérdezni, mint hogy félt-e a család 2006 után, milyen volt a gyerekeknek, hát egy anya meséljen már ilyen jó kis sztorikat!

Egyetlen kérdés jut célzottan az interjúalanynak, amiben nem a testi folyamatairól, a családjáról, vagy a férjéről van szó. Hadas Kriszta megkérdezi, hogy Dobrev Klára gondolt-e már arra, hogy átveszi a férjétől a stafétabotot, hiszen ez Clintonéknál már tök jól bevált!

Értjük mi, hogy jobban érvényesülnek a szinergiák az új Origón, de hogy ennyire?

Ha ők egyébként jó barátnők, és jó ötletnek találták, hogy egy ilyen provokatív interjú készüljön, hát lelkük rajta, de annyi biztos, hogy az olvasók csak annyit látnak, hogy Dobrev Klára nem csak fantasztikus nyugalommal válaszol mindenre, de be is bizonyítja, teljesen NORMÁLIS az, hogy ők a férjével egyenrangú emberek otthon és a munkában is.

Nagy fel Klárának, ezért a higgadtságért és profizmusért! Minden elismerésünk az övé.

 

További nőkkel kapcsolatos híreket, érdekességeket találsz a feminfo facebook oldalán. Tetszik?

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.