Trollkodásért börtön

A Jane Austen tízfontos bankjegyre kerüléséért folytatott, egyébként sikerrel zárult tavaly nyári kampány egyik mellékzöngéje volt az ügy, amelyben a hónap elején hirdetett ítéletet egy londoni bíróság. 

Ha nem fenyegetheted megerőszakolással a hírességeket, akkor minek vannak?

A vád szerint a 33 éves Peter Nunn-nak illetlen, trágár és fenyegető tartalmú Twitter-üzenetei miatt kell bűnhődnie, amelyekben halálosan megfenyegette a  kampány egyik fő szervezőjét, Criado-Perezt és egy munkáspárti parlamenti képviselőt, Stella Creasyt. Őt a tweetjei szerint meg is erőszakolta volna (ezt részletezte is), és gonosz boszorkánynak nevezte.

A részmunkaidős futárként dolgozó, magát a tárgyaláson feministának valló Nunn néhány nappal azután kezdett el fenyegetőzni a Twitteren, hogy a brit jegybank bejelentette, Jane Austen kerül az új tízfontos bankjegyekre, így továbbra is szerepel majd a királynőn kívül is nő a brit pénzeken. Számos követője akadt, a hírek szerint a közlemény kiadását követő pár órában több száz fenyegető üzenetet küldtek a kampány szervezőinek.

Nézzétek meg jól, ilyen brutális fenyegetést jelent a férfinemre egy 19. századi írónő arcképe a brit fizetőeszközön.

Mark Carney Launches New U.K. Banknote

Akit érdekel, hogy milyen üzenetek érnek 18 heti azonnali elzárást Nagy-Britanniában, ide kattintson. (Figyelmezetetés! Tényleg felkavaró tartalom!)

via

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.