Újabb örömteli fejlemény az amerikai vécék ügyében

Tudod, mi hiányzik a férfi mosdók többségéből? Ha kisgyerekes apa vagy, azonnal mondod a választ: a pelenkázóasztal. Tény, hogy még mindig meglehetősen kevés helyen találni pelenkázókat férfi mosdókban, márpedig ez érthetően megnehezíti a női kíséret nélkül csecsemővel, pelenkás kisgyerekkel útnak induló férfiak dolgát.

A világszerte tapasztalható jelenség felszámolása örömmel jelentjük, megkezdődött. Kétségkívül nem akkora jelentőségű, mint a tervezett expedíció a Marsra, de október 7-én Obama elnök aláírta az új, BABIES nevet viselő törvényt, amely a mérsékelten ötletes, Bathrooms Accessible in Every Situation rövidítése, azaz minden helyzetben hozzáférhető mosdókat adnak majd az amerikai népnek.

A kormányzati hivatalokban, és a szövetségi kormány által fenntartott, üzemeltetett intézményekben hamarosan minden női és férfi mosdót felszerelnek pelenkázókkal.

Eddig szövetségi szinten nem szabályozták a pelenkázók kérdését, és ahol egyáltalán volt, ott - ahogy itthon is - leginkább a női mosdókba tettek pelenkázóasztalokat.

A helyzet kellemetlenségére még sztárok is szembesülnek. A Mila Kunis nélkül gyerekkel bevásárolni induló Ashton Kutcher tavaly a Change.org-on kezdett aláírásgyűjtésbe az apák diszkriminációja ellen, és elsőként hívta fel tömegek figyelmét a helyzet tarthatatlanságára.

Néhány hét alatt több mint százezren támogatták a szülők egyenlősége érdekében indított petícióját, és a két legnagyobb országos hálózattal rendelkező kiskereskedelmi üzletlánc is csatlakozott az ügyéhez. Olyannyira, hogy elkötelezték magukat családi mosdók kialakítása mellett, ami a pelenkásnál nagyobb, de még nem teljesen önálló, ellenkező nemű gyerekkel bevásárlók gondjait enyhíti.

Őszintén reméljük, hogy a genderőrület következő fázisában végre bekövetkezik, hogy a női mosdókat nagyobbra tervezik, és még ebben a században megoldhatóvá válik, hogy ne kelljen állandóan sorban állnia, és hosszas várakozásra kényszerülnie a nőknek, ha kimerészkednek az otthonukból.

(via Quartz)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.