Frei Tamás kávézójában nem a kávé emeli igazán a vérnyomást

Maradt volna otthon, a négy fal között

Mély megértéssel és bajtársiassággal kezdtük olvasni Frei Tamás lapjának cikkét, amit olvasónk küldött nekünk. Nagyon nehéz lehet kávézásról szórakoztatóan írni ráadásul rendszeresen. Na de ennyire? Mire az írás végére értünk, ugyanis eleven kérdőjelként néztük. Jó lett volna egy erős kávé, hogy magunkhoz térjünk. Vagy inkább egy 'mentes sok tejhabbal, fahéjjal a tetején, hiszen a vérnyomásunk koffein nélkül is magasra ugrott.

Addig értjük, hogy a "hülye amerikaiak" témájú cikkek eleve csak nagyszerűek lehetnek. Az se titok, hogy az anyagyalázó műfajnak is megvannak a maguk hódolói és az irány kezd egyre terebélyesebb formát ölteni kis hazánkban. A recept kábé ugyanaz bármiről is van szó:

Minek megy oda. Ne vigye a gyereket utcára, ne szálljon buszra, vonatra trolira, kávézóban, étteremben, végképp semmi keresnivalója egy kisgyerekes anyának, menjen máshova, ahol nem zavarja a normális - értsd felnőtt, viselkedni tudó embereket. Nem zavar, de csinálja a négy fal között.

Pedig elő sem vette a mellét!

A szerző legfőbb gondja ugyanis, hogy a “nagyvárosi, jólszituált” anyák, “amikor "némi életre" vágynak a pelenkázások és etetések közepette” (WTF) babakocsiba teszik, és kávézóba hordják a kölykeiket amint kipottyantották őket. Mi több, gyerekpszichológusok ajánlására(!!) babyccinonak nevezett koffeinmentes tejeskávéval kussoltatják be a porontyokat, amíg anya a mobilját baszatja. És még azt hiszik, ezzel alakul ki köztük igazi mély kapcsolat - szörnyülködik a lap.

A folytatást könnyű elképzelni: a gyerek hangos, hisztizik, zavart, zsivajt, és káoszt okoz, az anyák sipítoznak,

annak a kurva habos tejnek hőmérsékletét pedig képtelenség eltalálni,

elég, ha a barista meg tudja különböztetni a két perccel tovább pörkölt babszemeket, ne szívassák már ezzel is.

Reméljük, nem ér el idáig ez a hóbort, és még sokáig ellenállnak neki a Kárpátok bércei - sóhajthatott fel a szerző. A cikkből ugyanis az is kiderül, ez a mánia szétterjedni látszik a világban!

Hát megzavarja a gasztroélvezetben a tisztességes felnőtt embereket, felháborítja a baristákat! És mit tehet ez ellen a kávézó? SEMMIT!! Mert az anyák különben máshová mennének, és ezt azért mégsem szeretnék.

Like, ha Ön is felháborodott felnőtt, ajánlja ezt a cikket ismerőseinek, ha Ön is kávézóba járó anya. Share, ha szomorú, gyermekzsivaj által megnyomorított barista.


Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.