3 dolog, amit felejts el a karácsonyi készülődés idején

Ha te nő vagy, pontosan tudod, hogy a karácsony, sőt az Ünnepek tökéletes meghitt hangulata, a felejthetetlen emlékek, melyet a gyermekeid egész életükben emlegetni fognak, teljes mértékben a te felelősséged. Így van ez a hétköznapokban is, de ünnepeken különösen. 

"Anyám még mai is meg tudja főzni a halászlevet, és sütni a nyolc rúd bejglit, és neki a teteje sem reped ki, pedig neki nincs ennyi elektronikus kütyüje a konyhában, te meg csak megrendelni vagy képes? Háát jó, ahogy gondolod."

A magazinokból dől rád az „5-8-10 dolog, amit az ünnepek kapcsán megtehetsz/intézhetsz/mindenképp meg kell tenned” 

Pontokba szedett tippeket kapsz az ajándékbeszerzéshez, főzéshez, takarításhoz, csomagoláshoz, lakásdekorhoz, és figyelj jól, a lapos has megőrzéséről sem feledkezhetsz meg. 

A lényeg, hogy kontroll alatt tarts mindent magad körül. A környezeted, a családtagjaidat, a saját testetedet. Nő vagy, erre születtél. Csillogj! Ragyogj! Alkoss! Tégy boldoggá mindenkit!

Végül a szentestére frissülj fel, és jöhetnek a vendégek.

A legtöbb családban az ünnepek közeledtével együtt nő a feszültség

Nem meglepő, hogy sok nő már hetekkel  szenteste előtt iszonyúan stresszes.

Aggódsz, hogy mindennel elkészülsz-e időre, miközben szabadidőd eddig sem volt semmi, szorongsz amiatt, hogy a notórius provokatőr, vagy két egymást hagyományosan nehezen elviselő családtag romba dönti majd az összes munkádat, amelyet a készülődésbe fektettél.

Aztán nincs is semmi meglepetés. 

Az ünnepi vacsora közben mindenki a telefonját nyomkodja, az új tabletet állítgatja, a gyerekek turkálják az ételt, kiszámítható, hogy ki kezd láthatóan túl sokat inni, a mindig kötekedő Rezső kötekszik, a nagyi meg már tíz éve is rettenetesen unta az egészet, és alig várta, hogy vége legyen. Végszóra a dédpapa az emésztéséről kezd beszélni. 

De tulajdonképpen hol is van az előírva, hogy egyvalaki legyen a családi vacsora főszakácsa, cukrászmestere, dekoratőre, pincére és animátora? 

3 dolog, amit felejts el 

Látod, mi is tudjuk, hogy ilyentájt csak pontokba szedett cikkeket szabad írni:

Tehát jobb ha tudod, mélységesen felesleges

  1. Mindent magadra vállalni, megszakadni, aztán mártírkodni,
  2. Bűntudatból végigcsinálni, mert így „szokás”: nem omlik rá az ég senkire, aki lazábbra veszi a formát és nem rittyent négyfogásos különlegességet egy órákig sikált lakás tökéletesre terített asztalán. Minden. Egyes. Nap.
  3. Napokig terrorizálni a családtagokat, hogy elfogadhatóan viselkedjenek, hiszen ünnep van,

+1 listákat olvasni!!!

 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.