Izzadnak a brit nők, mint a disznó!

A This Girl Can címet viselő, brit nőket sportolásra buzdító, a mozgás öröméről szóló kampányvideót annak idején mi is megmutattuk nektek. Ez volt az: 

Úgy fest, hogy nemcsak szerintünk zseniális az átlagnőket és a mozgás örömét megmutató videó, mert a Telegraph épp most közölte, hogy a szakmai díjakat is besöprő kampány hatására rengeteg, legalább 150.000 nő kapott kedvet a sporthoz. 

Ők azok, akik 

már nem érzik úgy, hogy nem elég menők ahhoz, hogy lemerészkedjenek egy edzőterembe, nem aggódnak, hogy túl öregek, idétlenül mozognak, vagy hogy hogy borzalmasan néznek ki a testhezálló ruhákban.

Van hova felzárkózni

Már korábban is írtunk róla, hogy Magyarországon sokkal kevesebb nő jár el sportolni, mint férfi. Egy 2012-es ifjúságkutatás szerint a 15-29 éves magyar nőknek csak alig több mint a negyede mozog rendszeresen, szemben a férfiak 43 százalékos arányával, és 2014-es adatok szerint a magyar nők közel kétharmada számít túlsúlyosnak, vagy elhízottnak: a fiatal nők több mint harmada, a középkorúak kétharmada, az idősek több mint háromnegyede súlyfelesleggel küzd. 

A karácsonyi lakomákra és újévi fogadalmakra hangolódva újra lehet inspirálódni, 

nyomás izzadni, mint egy ló!


Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.