Szexizmusriadó!

Egy új videón pörög a net népe, amiből jól megtudhatjuk, hogy a nőket egész életükben micsoda szexista baromságokkal bombázzák. És CSAK őket! 

"Ne főnökösködj” /„Apádnak majd úgy kell hajkurásznia a fiúkat, ha idősebb leszel”/ „Csini vagy!”/„Senki nem akar egy szűzzel szexelni” /  „Miért kell folyton érzelegni” /„Ne drámázz már!” /„Szebb lennél, ha mosolyognál/kiszednéd a szemöldököd” /„Csak ennyit fogsz enni?" vagy épp "Lány létedre túl sokat kajálsz” /„Szereted a focit?”/”Nem akarsz gyereket? Nem félsz, hogy megbánod?”/Nem veszed fel a férjed nevét?” / „A baba mellől is dolgozni fogsz?” /”A férjed nem bánja, hogy többet keresel, mint ő?”/ „A férjed főz? Jól beidomítottad!”

Micsoda szerencse, hogy a szexizmus tényleg soha semmikor nem sújt le a fiúkra és férfiakra!

Mert most vagy a videó készítői tévesztettek kicsit fókuszt, vagy a férfiaknak nyilván soha nem mondják, hogy:

„Ne legyél már pipogya!” /„Lányod van? Na majd hajkurászhatod a kérőket sörétes puskával!” / „Mutasd a muszklidat!” / „Senki nem akar egy szűzzel szexelni” / „Ne sírj” /„Legyél keményebb” / „Borotválkozz már meg” / „Likőr? Az csajoknak való” / „Szereted a balettot?” /”Nem akarsz gyereket? Nem félsz, hogy megbánod?”/”Felveszed a feleséged nevét?” / „Tényleg te akarsz otthon maradni a gyerekkel?” /”Nem bánod, hogy a feleséged többet keres, mint te?”/”Mindig te főzől? És a tököd megvan még?”

A menstruálós és az áldozathibáztató, vagy zaklató ki- és beszólások persze más lapra tartoznak, de az is nyilvánvaló, hogy 

a szexizmus bizony nem csak az egyik nemet sújtja, és bizony a fiúkat, férfiakat is piszkosul bőszítik az efféle alázós szövegek. 

 Érdemes ezt is szem előtt tartani.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.