Nem hiszed el, mire gerjednek a nők

Veszélyben a női viagra karrierje. A női Viagrának nevezett, kifejezetten nők számára készült vágykeltő szer kapcsán mi is a kételkedők táborát gyarapítjuk. Azt írtuk nemrég, hogy az elégtelennek minősített női libidó tablettás kezelése kétséges, hogy sikeres lesz, a mellékhatások viszont elég valóságos kockázatnak látszanak. 

Az, hogy valaki nem eléggé kívánja a szexet egyáltalán biztos, hogy olyan állapot, amelyre gyógyszert kéne szedni. 

Sok oka lehet a lecsökkent, vagy alacsony vágynak, és ezek nagy részére szinte bizonyosan nem gyógyír a tabletta. Már csak azért sem, mert ilyen problémát rengeteg minden okozhat, igen gyakran például egy másik, nagyon széles körben elterjedt és használt női gyógyszer, a fogamzásgátó tabletta szedése.

A női vágy ettől fokozódik

A bécsi orvosi egyetemen nemrég egy oxitocin hormonos orrspray kapcsán tudósok meglepő eredményre jutottak: 

a nők sokkal inkább kívánják a szexet, ha köztük és a partnerük között legalább minimális verbális kommunikáció van.

A szex előtt (a csoport egyik felének igazi, másik felének placebó) orrsprayt alkalmazó nők a kutatás érdekében naplót vezettek, és a tapasztalataikat összegző kérdőívet is ki kellett tölteniük, méghozzá partnereikkel közösen.

A csodaszer

A beszélgetés. Bizony. Egymással. Élőben.

A „kezelés” mindkét csoportban jobb szexuális működést és élvezetet eredményezett, amiből arra következtettek, hogy nem a hormonok, hanem az őszinte és nyílt beszélgetés a szexről, a szexuális vágyakról okozhatta az igazi változást. 

Ezzel pedig a női szexuális diszfunkció fizikális eredete is újra megkérdőjeleződött.

Kétségkívül macerásabb, ha nem intézhető el annyival a dolog, hogy kapjon be a nő egy tablettát, de teljesen bizonyos, hogy érdemes az ilyesmire időt szánni. 

Még egyszer: a nőt nem megjavítani kell, ha nem akar (bárki szerint) eleget szexelni, hanem sokkal inkább figyelni rá, az igényeire, beszélgetni vele és megérteni, de legalábbis meghallgatni. 

via Think Progress

További nőkkel kapcsolatos híreket, érdekességeket találsz a feminfo facebook oldalán. Tetszik?

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.