Az akadémiai szféra nem szexista, kérdezzetek csak meg egy férfit!

Két kutató, Dr. Fiona Ingleby, és Dr. Megan Head felmérést készített arról, hogy a különböző nemű posztgraduális hallgatóknak milyenek az elhelyezkedési esélyei a doktori iskola befejezése után. 244 emberrel készítettek interjút, és végül arra jutottak, hogy mérsékelten meglepő módon a férfiaknak könnyebb a tudományos szférában állást szerezni. A tanulmányt leadták egy tudományos folyóirathoz, amelynek a szerkesztője elutasító válaszlevelében "ideológiai" alapú elfogultsággal vádolta őket, és javasolta, hogy egy férfi kollégát is vonjanak be a kutatásukba. Azt is hozzátette, hogy hogy esetleg azért jobbak a férfiak lehetőségei, mert többet dolgoznak, és egészségesebbek (wtf).

Szóval keressenek férfi társszerzőt, akkor biztosan más lesz a kutatási eredmény az egyetemi szféra szexizmusáról!. :DDDDD

A történetet Fiona Ingleby posztolta a Twitterre, a folyóirat az angolszász sajtót bejáró botrány kapcsán úgy reagált, hogy újra megvizsgálják, érdemes-e közlésre a tanulmány.

Az egész sztori csodálatos, további részletek a Jezebelen.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.