Kalózokat, robotokat, dínókat a lányoknak!

Kettőnknek összesen öt gyerekünk van, közülük négy lány. Különböző ízléssel, elképzelésekkel a világról. Van, amelyikük harcosnak öltözik a farsangra, van olyan is, aki csillámunikornis lesz.

Mindegyikükkel előfordult már, hogy olyasmit szerettek volna, amit egyszerűen nem lehet kapni.

Valamiért úgy alakult, hogy fel sem merül a tervezőkben, hogy az ellenkező nem tetszését is elnyerheti a másiknak szánt mese hőse, a szokásos témákkal biztosra mennek. Így eshet meg az, hogy klasszikus lányruhák, szoknyák vagy akár fehérneműk bizonyos mintákkal egyszerűen nincsenek.

Lányoknak hercegnő, fiúknak jármű, átmenet vagy középút nincsen

Próbáltunk már venni rózsaszín, járműveket ábrázoló ruhaneműt, de kudarcra ítélt sötétkék fiúruhát találni mondjuk kiscicás mintával. Ráadásul egy szuperhősös pólót viselő lányokkal még csak-csak elnézőek a népek, de el tudjuk képzelni a hercegnős pulcsira vágyó kisfiúk nehézségeit. Már csecsemőkorban is döbbent ellenállást vált ki, ha egy gyerek nem a nemének "megfelelő" színű rugdalózóra csorgatja a nyálát. 

Igaz, a szülői kreativitás szinte végtelen, és ha tojunk a tradícióra, sok mindent elő lehet állítani otthon. Mégis nehezen érthető, hogy miért lett már egészen apró kortól a fiúk kiváltsága mondjuk a tudományos tematika, a lányoké meg a lovak, a virágok és a kisállatok, és hogy ez ellen eddig miért nem tett senki semmit.

Két amerikai anya azonban nemrég hasonló problémákkal szembesülve elhatározta, hogy ők bizony erre a felismerésre alapozva vállalkozást indítanak.

Nem is restek autópályával vagy épp matematikai szimbólumokkal díszített pörgős szoknyás ruhát adni bárki lányára, és a holmikat már viszik is, mint a cukrot.

A Kickstarteren landolt ötlet zseniális, és pofonegyszerű: az eddig teljesen értelmetlenül csak a fiúk számára fenntartott témákkal, mintákkal kislány ruhákat díszítenek. Azoknak a lányoknak készül a dinoszauruszokat, lovagokat, űrhajósokat, kalózokat, járműveket felvonultató kollekció, akik nem akarnak csakis hercegnősbe és cuki állatkásba öltözni, mert a világ ennél jóval tágasabb.

Vevők lennénk egy hasonló trendfordulóra itthon is.

 

További nőkkel kapcsolatos híreket, érdekességeket találsz a feminfo facebook oldalán. Tetszik?

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.