Őrület, mik vannak az amerikai iskolákban!

Például nagyon laza és jófej férfi tanárok.

Akik például Uptown Funk-ra táncolnak a diákokkal. Nem is akárhogy, a pasas megállná a helyét akár a Glee-ben is.

Vagy ő, aki a Jégvarázs a tavalyi év legmenőbb Disney-rajzfilmje, ezerszer feldolgozott slágerével, egy Let it Go- paródiával jelenti be a havazás miatti tanítási szünetet.

 

UPdate: Ez a szexedukációs tanár  pedig bemutatja a szakszerű és biztonságos óvszerhasználatot. Egy zokni segítségével. Nem csak ezért, de klassz lenne, ha itthon is több férfi tanítana az iskolákban.

Magyarországon nemzetközi összehasonlításban is kirívóan rossz a tanárok nemi megoszlása: az általános iskolai tanároknak alig 4, a középiskolákban oktatóknak csupán 29 százaléka férfi. Évek óta nincs ezen a téren semmi változás. Persze a vezető pozíciókban már egész más a helyzet, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, és az alelnöke is férfi, a 13 tagú elnökség tagjai között csak két nőt találtunk.

Több férfit az oktatásba!

Épp tavaly ilyenkor írtunk erről egy hosszabb posztot, hogy miért káros és rossz a foglalkozási szegregáció, és hogy nem csak azzal van baj, hogy kevés a női gyárigazgató és bankár. A férfi pedagógusok, gyógypedagógusok, nevelők és segítők munkája különösen fontos lenne egy olyan korban, amikor a gyerekek jelentős része nem él együtt az apjával.

Csakhogy a tanári hivatás se nem jól fizetett, se nem megbecsült itthon, nem csoda hát, hogy inkább olyan szakmát választ a férfiak túlnyomó többsége, amiből - ahogy azt elvárják tőle - el tudja tartani a családját.

Ráadásul azt sem mondhatni, hogy a nőiesnek tartott szakmákban könnyebb lenne férfiként boldogulni, mint a nőknek a férfi szakmákban, az előítéletek nagyon erősek. Pedig a vegyes csoportok, nem csak jobb teljesítményre képesek, de elég megbízhatónak tűnő kutatások állítják, hogy bizony jobban is érzik magukat az emberek, ha nem homogén férfi vagy női közösségekben dolgoznak.

 

(A főoldali képet innen kölcsönöztük.)

 

További nőkkel kapcsolatos híreket, érdekességeket találsz a feminfo facebook oldalán. Tetszik?

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.