Az év legszexistább kijelentései

Sajtó-különdíj: szexizmus kategória

A hazai sajtó sokszor ment nagyot idén. Nekünk a legjobban ezek égtek be. 

  • Az első helyet vitán felül a Morning Show szerezte meg, ők mesterei a témának. Az ELTE TÓK gólyatáborában történt nemi és fizikai erőszakon, melyet "káreseménynek" neveztek. Humorukat a Médiahatóság is értékelte. Pont félmillióval. Ekkora összegere büntették a műsor készítőit.

Emlékezetes volt még a nőket focitól szíve szerint eltiltó sportriporter mondása, azonban azt, hogy pontosan mit is mondott a hölgyeknek való látványsportokról, azt sikeresen eltüntették a netről, csak a feszes kis úszódresszekre emlékszünk, meg arra, hogy inkább talajtornázzanak a lányok, vagy szinkoronússzanak, de a labdarúgás az nem nekik való, edzők meg végképp ne legyenek. Így ő a díjról is lecsúszott. Pedig! A Nők Lapja magazin februárban újságárusokhoz került számának feminizmus melléklete Hernádi Judit, Oravecz Éva Csilla és a lap szerkesztőinek jóvoltából szerintünk egy fényes különdíjat érdemel a médián belül is, a feminizmus címszóval tálalt szexizmus és meglehetősen sok kapcsolódó ostobaság összehordása miatt.

Mások. Nem, nem a GOT-ból, csak majdnem

  • Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke arról beszélt, hogy nem rózsás a kereskedelemben dolgozó munkavállalók helyzete, és változtatni kell a meglévő szabályozáson. 550 ezer emberről van szó, felmérésük szerint 75 százalékuk nő és 51 százalékuk szülőképes. Szülőképes nők a pult mögött!4!! Megállapítása ezüstöt ért nálunk.

Videósok különdíja

 

  • Az év legszexistább magyar videója a vállalati szférához kötődik, sokak nagy meglepetésére nem a Baranya megyei rendőrségé. A Zewa „Korrepetáljuk a pasikat!" spotjai mindent visznek. Szexizmusból jeles.  A Pécsi Közgáz videóját szintén törölték, pedig annak is lenne helye a legjobbak között.

Képernyőfotó 2014-12-20 - 18.03.02

A nőkről sem feledkeztünk meg!

EDIT: a posztban egy ideig az ELTE TÓK helyett ELTE TÁTK volt olvasható, az elírást javítottuk, az érintett HÖK-től elnézést kértünk.

További nőkkel kapcsolatos híreket, érdekességeket találsz a feminfo facebook oldalán. Tetszik?

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.