Erdogan: a nők nem egyenlőek a férfiakkal

Törökország első férfija szerint a nők azért nem egyenlőek a férfiakkal, mert az "ellentétes az emberi természettel": a biológiai különbségek meghatározzák, mi a férfi és mi a nő dolga az életben.  

Azt is megtudhatta tőle a világ, hogy  az iszlám pontosan kijelöli a nők szerepét a társadalomban, ez pedig az anyaság. Szerinte az a baj, hogy ezt nem lehet megértetni a feministákkal, akik elutasítják az anyaság koncepcióját.

Recep Tayip Erdogan nem először állt ki nyilvánosan a nők tradicionális szerepbe való visszaszorítása mellett. A mostani Az igazság és a nők kapcsolatát boncolgató eseményen Erdogan saját lánya, Sumeyye is részt vett, aki nem biztos, hogy meglepődött, hiszen apja korábban többször is tett már hasonló kijelentéseket.

A török elnök szerint ugyanis a nőknek otthon kéne maradniuk és három gyereket kéne szülniük, és az lenne a leghelyesebb, ha mindezt újra fejkendőt viselve tennék. Mondott olyat is, hogy az abortuszt, meg a sürgősségi fogamzásgátlást egyaránt be kéne tiltani, mert ezek és a már megszületett gyermek megölése között semmi különbség nincsen. A török államfő még kormányfőként a császármetszések számával kapcsolatban is elégedetlenségét fejezte ki, mert szerinte emiatt csökken a nők termékenysége, és javasolta, hogy a kórházakban szorítsák vissza az ilyen műtétek számát.

Hogy mégis miért szavazott a török nők többsége erre az emberre az idei elnökválasztáson? Ha kíváncsi vagy, itt elolvashatod.

via

További nőkkel kapcsolatos híreket, érdekességeket találsz a feminfo facebook oldalán. Tetszik?

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.