A híres férfi mindent tud a nőkről

Ismertek embereket, akik mindig jót akarnak? A jót.

Mármint azt, ami szerintük jó neked. Házasodj. Ha nő vagy, szüljél fiatalon, aztán legyél otthon három évig a gyerekkel. Egy gyerek ne legyen elég, háromig meg se állj. Azokkal is legyél otthon három éves korukig. Aztán se legyenek saját céljaid, már házas vagy, gyereked is van, a te dolgod onnantól csakis a család. Ne legyél karrierista, csak annyit dolgozz, amennyit feltétlenül muszáj. Férjedet tiszteld és támogasd, egészségére vigyázz. Vasárnap boltba ne menj. Gyereked tévé elé ne ültesd. Főzz-süss. Számítógépen csak a magyar netet pásztázd.

Jó itt minden, csak sok a feminista

Magyarországon kifejezetten trendi a szexizmus. Hagyománytisztelő ember az ilyen, itthon úgy mondjuk. A nők maradjanak ahol vannak, ha meg nem jó helyen vannak, akkor húzás vissza a helyükre, a konyhába meg a szülőszobába, mert láthatjátok, különben mindenki boldogtalan lesz, hajtogatják. A legfőbb ellenség a női emancipáció és a feministák, akik önálló akarattal és saját életcélokkal ruháznák fel a nőket.

Pedig mindenki tudja, hogy a felnőtt nők nem képesek eldönteni, mit akarnak kezdeni az életükkel, meg kell mondani nekik. Egyébként is minek vágyakozzanak olyasmik után, amikért egy férfiközpontú társadalomban igazságtalanul nagy árat kellene, fizessenek? Láthatjátok ti is, felesleges ez és káros.

De honnan jön ez a megingathatatlan magabiztosság, amivel a megbölcsült emberek az egy és igaz utat hirdetik nekünk?

Hallgattuk, hallgattuk ahogy mondják a tutit és egy idő után szöget ütött a fejünkbe egy lehetséges indok. Lehet, hogy nem is a nettó butaságról van szó. Lehet, hogy nem is feltétlenül gonoszak ezek az emberek. (Persze vannak olyanok is.)

Egy tulajdonságnak azonban biztosan híján vannak: az empátiának.

A szexizmus elad

Hogy mit? Bármit. Szinte mindent. Ezek a bátor emberek ki merik mondani 2014 Magyarországán, amit a többség amúgy is gondol. Ez ám a lázadás! Rock'n roll.

Ezektől az igazán hagyományos értelemben vett régivágású férfias férfi megmondóemberektől megtudhatja a rajongótábor, hogy mire szabadna akárcsak vágyniuk a nőknek. Nagyon megy nekik a nők helyretétele. Magvas gondolatokat adnak valaki(k) az úgynevezett magyar popsztárok szájába. Az utóbbi hetekben-hónapokban csak úgy árad a célzott jóindulat.

Megtudhatjuk végre, mit gondol Ákos, Vastag Tamás és Feke Pál a feminizmusról.

 Ákos és a feminizmus

Hát azt, hogy erőszakos és veszélyes! Mint minden izmus! Bizony, az impresszionizmus, empiriokriticizmus, realizmus, kubizmus és a többi. A legrosszabb azonban a feminizmus: ez ugyanis az a rémes gondolat, hogy a férfiak és a nők egyaránt emberek.

Hát az élettapasztalatokban bizonyára bővelkedő 23 éves Vastag Tamás mit gondol a női emancipációról?

vatamas

Bizony. Semmi jót. Előkapta valaki neki a régenmindenjobbvolt... lemezt, és feldobta, hadd playbackeljen rá üres és ostoba közhelyeket. A válás az emancipáció kolonca, de olyan, hogy a férfi hagyja el az utána zokogó nőt, aki aztán ott marad egyedül a gyerekekkel (igen, a férfi gyerekeivel). Régen bezzeg mennyivel jobb volt együttmaradni a bántalmazó, vagy csak súlyosan boldogtalan kapcsolatokban, igaz-e...

Feke Pál a nők valódi, legszebb hivatásáról értekezik egy bulvárlapban.

kefepal

Velős gondolatait – láthatjuk - a félő gondoskodás vezérli. A feminizmustól kell, hogy megvédje a nagybetűs, az Igazi Nőket. Az anyákat.

Ők már csak tudják. A rajongók tőlük megtudhatják, hiábavalóság egy nőnek a férfi és a család szolgálatán no meg a gyereknevelésen kívül másra vágynia. Egy Igazi Híres Férfi segít eligazodni az egyszerűbb embereknek a világ dolgaiban. Köszönjük meg nekik.

Ehhez képest a női celebritások legfeljebb csak arról beszélnek, ők maguk milyen pasit szeretnének. Érdekes módon nekik eszükbe sem jut általános elvárásokat támasztani a férfinemmel kapcsolatban. Hát hogy nézne már az ki, hogy Tóth Gabi megmondja a tutit? Nyilván senki sem venné komolyan.

Egyet azonban jegyezzetek meg: az antifeminizmus nem más, mint a nők elnyomásának igénye.

Mindezt persze lehet a „legjobb szándékkal” mondani, tudományos igazságra, vallásra vagy épp a hagyományra hivatkozni, de azt állítani, hogy csakis ez és az az út vezet boldogsághoz, és aki nem ezt járja, az megnyomorítja a szerettei életét és romlásba dönti önmagát és a világot, az szerintünk egyszerűen butaság. Rosszabb esetben gonoszság.

(Hogy mi mit gondolunk a feminizmusról, azt itt olvashatjátok. A képeket az énekesek Fb-oldalairól kölcsönöztük.)

További nőkkel kapcsolatos híreket, érdekességeket találsz a feminfo facebook oldalán. Tetszik?

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.