Megbánod még, hogy elköttetted magad!

A kormánytöbbség, sőt, némely kórház szakszemélyzete sem tartja erre alkalmasnak az embereket.

Ha egészséges vagy, akkor negyven éves kor alatt, vagy háromnál kevesebb vér szerinti gyereknél kevesebbel ne is reményedj, hogy kérvényezheted az elköttetést, ha pedig mégis jogosult vagy rá, akkor is te fizeted az egészet.

Tavaly karácsony előtt pár nappal, egy salátatörvénybe rejtve szavazta meg a parlament a művi meddővé tételről szóló szabályozás radikális szigorítását a cselekvőképtelen személyek egészségügyi ellátásának keretében. Nem is tűnt fel senkinek. Rajtunk kívül csak a Nők Lapja Café írt róla.

Na és az asszony tud róla? Férjed beleegyezik?

Most is ők derítették ki, hogy bizony egyes kórházakban, ezen korlátozásokon felül a kétszer hat hónapos várakozás után végzett beavatkozást még az élettárs, vagy házastárs beleegyezéséhez is kötik. Két fővárosi egészségügyi intézményben bizonyosan ez az eljárás. A Szent István Kórház és a SOTE azonban a szakértők szerint jogsértően jár el, egyszerűen nincs semmilyen törvényi felhatalmazásuk arra, hogy a kérelmező párjának írásos beleegyezéséhez kössék a műtét elvégzését.

A portálnak nyilatkozó PATENT-szakértők szerint mindenképp aggályos, és az önrendelkezési jogot sérti a gyakorlat, de szerintünk már a törvénnyel is bőven van gond.

Nem lehet nem észrevenni, hogy a hatalmi pozícióba került emberek a termékeny korú magyar népességet úgy kezelik, mintha fogyatékos lenne, és úgy őrködnek a termékenységünk felett, mintha az közvagyon lenne, nem a mi saját testünk.

További nőkkel kapcsolatos híreket, érdekességeket találsz a feminfo facebook oldalán. Tetszik?