Titkos szexfantáziák: mi kell a nőnek?

Az, hogy milyen szexuális fantáziád számít rendhagyónak, attól is függ, milyen korban élsz. Amennyire tudni lehet, sokáig a nők szexuális vágya is betegesnek ható furcsaság volt, máskülönben nem kezelték volna őket "hisztéria" ellen, és nem értekeztek volna tudós urak a vándorló méh miatti iszonyú női kórról.

A nők szexuális felszabadulása széles körben csak a legutóbbi évtizedekben történt meg. Részint a fogamzásgátló eszközök és módszerek elterjedésének, részint a széles körben hozzáférhető információknak, na és persze a feminizmusnak köszönhetően. Ma már a nyugati világban nem tabu a női és férfi élvezet egyenjogúsága, a lányokat a szexuális felvilágosításon fáradozók igyekeznek tizenéves kortól arra tanítani, hogy a szexuális aktus nem a férfi ejakulációjával, hanem mindkét partner kielégülésével ér véget.

Mára szinte bármilyen vágyra reflektáló tartalom elérhetővé vált a legtöbbek számára. De vajon változott-e a ettől az emberek szexuális fantáziája?

Néhány kanadai tudóst nemrégiben az a kérdés mozgatta meg, hogy megtudják, mik a legtitkosabb szexfantáziáink, és hogy ezek között mennyi a hasonlóság és milyen gyakori a szokatlan, vagy kifejezetten betegesnek tartott vágykép.

A Journal of Sexual Medicine lapjain végül 1500, 18 és 65 év közötti, a kutatásra önként jelentkező kanadai fantáziái alapján publikáltak tanulmányt arról, mennyire szokványosak a különböző szexuális képzelgések.

A kutatás résztvevőinek 55 vágykeltőnek gondolt helyzetet kellett rangsorolniuk az alapján, hogy ők melyiket tartják leginkább izgatónak. Kiderült: a nők 92,2 százaléka romantikus érzelmekkel hevített szexuális kapcsolatra gerjed, ám hasonló igaz szerelemmel végzett aktus csak a férfiak  88,3 százalékát mozgatta meg, mégis összetettben ez a vágy lett a győztes. Ezután következtek az olyan ma már teljesen szokványosnak gondolt dolgok, mint az orális szex, a különleges vagy romantikus helyszínen szeretkezés, vagy az a fantázia, hogy nem a jelenlegi, megszokott partnerrel szexel az ember. Hurrá, mindenki megnyugodhat.

Persze devianciákat is mértek, ezek a skála másik, legritkábban előforduló eseteket összegző végére kerültek A megkérdezettek 1-2 százaléka 12 évesnél fiatalabb gyerekekkel való szexről fantáziált (nők kevesebb mint 1, és a férfiak 1,8 százaléka válaszolta azt, hogy ez a kedvenc képzelgése).

A két véglet között rengeteg mindent találtak, de szerintünk a legérdekesebb eredmények a következők:

  • A férfiak több fantáziát tartanak nagyon izgatónak, mint a nők, vélhetően azért, mert nagyobb (lenne) az igényük a szexuális életük változatosabbá tételére.
  • A férfiak 57.0 százaléka is nálánál sokkal fiatalabb partnerről álmodik, míg a nőknél ez csak 18,1 százalékra jellemző.
  • A nők többen álmodnak csoportos szexről (56.5 százalék), mint a férfiak (15,8 százalék).
  • Az aktus során alárendelt szerepre a nők 64.6 százaléka, míg a férfiak közel fele 53.3 vágyik, és több férfi tartja izgatónak a saját nemének domináns szerepét, mint nő.

Miért tartják izgatónak a nők a domináns idegenekkel szexelés gondolatát?

Janice Hiller szexuálpszichológus szerint ez a kérdés könnyen megválaszolható. A nők többsége a való életben gyengéd, monogám, kölcsönös beleegyezésen alapuló és hosszú távú szexuális kapcsolatokat alakít ki, azonban pont ezek a nők azok, akik rettenetesen izgatónak találják - de szigorúan csak a vágyak szintjén -, ha egy vadidegen férfi olyannyira vonzónak találná őket, hogy szexre kényszerítse őket.

Azt viszont a kutatást vezető Christian Joyal is fontosnak tartotta kiemelni a Washington Postnak hogy bár a nők gyakrabban számoltak be arról, hogy a szex közbeni alávetettség számukra izgató gondolat, azonban ezeket többségüknek eszük ágában sincs átélni, épp csak változatosságot visznek ezekkel a fantáziákkal átlagos nemi életükbe. Ez tényleg elég jó magyarázatnak tűnik a mamipornók, köztük Szürke ötven árnyalatának sikerére.

A kutatás egyik fő megállapítása egyébként az a szexológusok által már ezerszer felfedezett tény, hogy a férfiak és nők vágyai között sokkal több a hasonlóság, mint gondolnánk. Az ehhez hasonló, reprezentatív kutatások azt mutatják, hogy nincs is akkora különbség a nemek között, legalábbis a vágyak tekintetében.

 

További nőkkel kapcsolatos híreket, érdekességeket találsz a feminfo facebook oldalán. Tetszik?

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.