Unortodox csoda!

Csodás híreket kaptunk! A sikertörténet folytatódik! Minden forintot megért (volna) az NGM közleményének elolvasása, de ingyen is páratlan élménynek találtuk.

A  nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős volt miniszteri biztos, Szalai Piroska roppant büszke, hiszen "a növekvő születési adatok mellett gyorsan javulnak a nők foglalkoztatási adatai is" és "ennek következtében nagyobb biztonságban érzik magukat a családok".

Ahogy megmondták előre.

Ha több a dolgozó nő, jobban szül a magyar.

Csak sajnos ez egyelőre nem igaz, a nyilatkozatból legfeljebb a kötőszavak felelnek meg a valóságnak.

A többi helyett a tények a következők:

  1. Nem születik több gyerek.
  2. Nem nőtt a foglalkoztatott nők száma. Magyarországon eléggé unortodox módon foglalkoztatottaknak tekintik a közfoglalkoztatottakat, (akik mindenhol máshol és tény szerint is munkanélküliek) és a külföldön dolgozókkal is számolnak.
  3. A Gyed extra  valószínűleg érdemben nem növelte a női munkavállalást, csak kifehérítette az amúgy is munkát vállaló kisgyermekes nők foglalkoztatását. Ráadásul fél év alatt csak 11.500 családot (és nem tudjuk ebből mennyi nőt) érintett.

A magyar KSH idei elérhető adatait nézve – hiába sikerült az MTI-nek és Szalai Piroskának a héten publikált születésszámokat a megfelelő bázissal növekedésnek bemutatnia -  jól láthatóan erős verseny van minimum minden idők második-harmadik legrosszabb születési adatáért.

Hajrá Magyarország!

További nőkkel kapcsolatos híreket, érdekességeket találsz a feminfo facebook oldalán. Tetszik?