Csak férfiakat hívnak a nőkről szóló konferenciára

Ez nem a Tesztoszteron Magazin rendezvénye, nem is vicc. Az izlandi külügyminiszter az ENSZ tegnapi közgyűlésén jelentette be a férfiklubos, de nőkről szóló konferencia megrendezését. Az eddig példátlan eseményen a felszólaló férfiak (és csakis férfiak) nőkről és a nemek közötti egyenlőségről beszélnek majd. A tervek szerint a meghívottak is kizárólag férfi vezetők lesznek.

Az ENSZ kiszámolta ugyanis, hogy ha a dolgok nem változnak, még 95 év kell a nők teljes egyenjogúságának eléréséhez. Emiatt döntöttek úgy, hogy az folymat felgyorsítása érdekében ideje bevonni az egyenlőségért folytatott küzdelembe az emberiség másik felét, a férfiakat is.

A svájci Davosban megrendezett konferencia az Emma Watson által is népszerűsített Férfiak a nőkért kampány része lesz, amelyben ugyanez az alapötlet: olyan férfiakat mozgósítanak, akik hajlandó tenni a nemek közötti egyenlőségért.

Az elképzelés, hogy az egyenlőség mindkét nem érdeke, ezért mindkét nem tehet és tegyen érte, nekünk nagyon tetszik, de hogy a férfiklub jó ötlet-e, abban azért nem vagyunk teljesen biztosak. Mi inkább a "semmit rólunk nélkülünk" alapvetést gondoljuk helyesnek. A kizárólag férfiak részvételével zajló eseményeket mi eddig is nevetségesnek tartottuk, és hogy kinéznek a dolgok az ENSZ "női" konferenciája sem lesz kivétel.

via 

További nőkkel kapcsolatos híreket, érdekességeket találsz a feminfo facebook oldalán. Tetszik?

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.