Facebook-posztok miatt gyilkolták meg az emberi jogi ügyvédet

Kép: Twitter

Az ISIS Moszulban nemrég nyilvánosan kivégezte az ismert emberi jogi ügyvédet és aktivistát, Sameera Salih Ali Al-Nuaimyt.

A nő bűne az volt, hogy a Facebookon olyan posztokat követett, amelyek kritizálták az Iszlám Államot Moszul műemlékeinek lerombolása miatt.

Az ügyvédnőt szeptember 17-én fogták el a szélsőséges iszlamisták mert hitehagyással vádolták és napokon keresztül kínozták, hogy nyilvános bűnbánatra bírják. Végül a saría alapján hamarosan elítélték az ügyvédnőt, és Moszul belvárosában az ISIS fegyvereseinek öltözékét viselő harcosok hétfőn nyilvánosan kivégezték.

Az ENSZ iraki szervezetét vezető Nickolay Mladenov elítélte a tettet és részvétét fejezte ki Al-Nuaimy családja, valamint az Iszlám Állam több ezer ismeretlen áldozata felé. Mladenov egyben felszólította az iraki kormányt és a nemzetközi közösséget, hogy határozottan lépjenek fel az ISIS szélsőségesei ellen.

via

További nőkkel kapcsolatos híreket, érdekességeket találsz a feminfo facebook oldalán. Tetszik?

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.